1
6
2
3
4
5
7
8
9
10
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow
Zamjena ulja u automatskim mjenjacima

Auto servis Moma u svom servisu vrši i zamjenu ulja za automatske mjenjace sa uređajem posljednje generacije.

Automatski mjenjači postaju sve popularniji, posebno kod vozila više i visoke klase. Od sporih, nepouzdanih mjenjača postali su malo tehnološko čudo koje prebacuje brzine brže i bolje od vozača. Kao i svaki tehnički proizvod, traži održavanje i podmazivanje. S obzirom da se radi o poslu koji je složen, u nastavku dajemo osnovne informacije o tome.

Najčešća zabluda sa kojom se susrećemo je da se ulje u automatskim mjenjačima ne mijenja, proizvođači jasno propisuje intervale izmjene i kaže da su od 80000 km do 12000km, u zavisnosti od režima vožnje i starosti. 

Budući da se u automatskom mjenjaču stvara više topline, tekućina automatskog mjenjača razgrađuje se  upotrebom.  Pored toga, kao i kod ručnog mjenjača, tekućina automatskog mjenjača će također biti kontaminirana istrošenim komadićima mjenjača. Ako se ovi komadići ne očiste, oni će skratiti život vašeg prijenosa

Naš servis raspolaže opremom kojom možemo da zamjnimo kompletno ulje u mjenjaču i isperemo mjnjač. Jedino takva zamjna ulja i filtera predstavlja pravi servis automatskog mjnjača.Na kraju prije sipanja novog ulja izvršimo ispiranje mjnjača!